Trostruko ubistvo u Sarajevu
0

Muhović Srbijancima pucao u glavu

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Nakon trostrukog ubistva koje se dogodilo jučer oko 14.30 sati u sarajevskoj ulici Dobrinjska, sudski vještak medicinske struke Nermin Sarajlić obavio je obdukciju.

Kako saznajmo državljanin Crne Gore 50 – godišnji Mehdo Muhović je u Vidosava Dikovića (51), Slobodana Vitezovića (59) i Zoricu Mandić (47), svi državljani Srbije, ispalio po jedan metak iz pištolja i to u predjelu glave.

Muhović je danas predat u nadležnost sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu, a dežurni tužilac Dragan Čorlija uputit će sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

"Protiv osumnjičenog je otvorena istraga zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju, a pritvor će biti zatražen zbog opasnosti od bjekstva, te zbog sigurnosti građana. Najmanja zaprijećena kazna za ovo krivično djelo po krivičnom zakonu FBiH je deset godina zatvora“, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Po pitanju motiva ovog ubistva Iftićeva je kazala da su u pitanju neraščišćeni poslovni odnosi, ali detelje, zbog istrage koja je u toku, nije željela saopćiti.

Sarajevo-x.com saznaje da je Muhovićeva porodica kontaktirala advokata Zijada Selmana.

"Tačno je da me je porodica osumnjičenog kontaktirala ali ja još uvijek nisam i zvanično njegov branioc tako da ne mogu govoriti o ovom slučaju“, kazao je advokat Zijad Selman, dodavši da još uvijek tačno ne zna koji je motiv, te ne može ni precizirati da li je to "reket“, kamatarenje ili, pak dugovanje.

Naime, prema privim informacijama koje su se jučer mogle čuti na mjestu događaja ubijeni i ubica su se od ranije poznavali. Ubijeni su kobnog dana došli kod Muhovića i navodno, počeli ga udarati.

Prema riječima komšija, Muhićeva supruga je istrčala vani vrišteći "ubiše mi muža“. Potom je Muhović izašao s pištoljem vani i kazao "ja sam ih sve ubio“.

Nakon što je ubio dva muškarca i ženu, ubica se bez odupiranja predao policiji.

Muhović je u kuću gdje se dogodilo ubistvo doselio prije godinu dana i tu je živo kao podstanar. On i supruga su imali štand na pijaci na Stupu gdje su prodavali voće i povrće.