Mjesto Kuta
14

Muftija goraždanski slomio ruku u saobraćajnoj nesreći

SRNA
Remzija ef. Pitić (Foto: Klix.ba)
Remzija ef. Pitić (Foto: Klix.ba)
Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić koji je slomio ruku u saobraćajnoj nesreći u mjestu Kuta zbrinut je Univerzitetskoj bolnici Foča i nakon ukazane ljekarske pomoći liječenje je nastavio na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

U Univerzitetskoj bolnici Foča Srni je potvrđeno da je Pitić zadobio otvoreni prelom podlaktice i da je povreda primarno zbrinuta.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da je u sudaru dva vozila u mjestu Kuta nadomak Foče, na magistralnom putu prema Sarajevu, vozač čiji su inicijali R.P. iz Sarajeva teže povrijeđen i prebačen u fočansku Univerzitetsku bolnicu.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer u 8:35 sati učestvovali su putničko vozilo Volvo, kojim je upravljao R.P. iz Sarajeva i teretno vozilo Mercedes, kojim je upravljao R.A, takođe, iz Sarajeva.

Uviđaj su izvršili fočanski saobraćajni policajci, a dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje naložio je da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnog uzroka saobraćajne nezgode i odgovornosti učesnika.