Bihać
0

Motorom udario majku i dijete

FENA
Tri osobe zadobile su lakše povrede u saobraćajnoj nesreći jutros na magistralnoj cesti M-5 iz pravca Bihaća prema Bosanskom Petrovcu.

Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač motocikla Ibrahim Mizinović usljed neprilagođene brzine i vjerovatno pod uticajem djelovanja alkohola, što će pokazati naknadna vještačenja, prešao na drugu stranu kolovoza i direktno udario majku i dijete koji su se kretali pješačkom stazom.

Tridesetšestogodišnja majka Almira Abdihodžić i njena dvogodišnja kćerka Sara i motorist Mizinović zbrinuti su na liječenje u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Kako doznajemo u Kantonalnoj bolnici povrijeđena majka Almira Abdihodžić primljena je s povredama glave, lijevog ramena i grudnog koša. Rana na glavi je zbrinuta i izvan je životne opasnosti. Trenutno je na opservaciji liječnika i medicinskog osoblja.

Dvogodišnja djevojčica Sara primljena je zbog lakših tjelesnih povreda, ogrebotina kože na glavi i desnom koljenu. Nema lomova donjih ekstremiteta i također je na opservacijama. O stanju povrijeđenog motoriste Ibrahima Mizinovića nismo uspjeli više saznati.