{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarski svećenik don Damjan Raguž preminuo nakon saobraćajne nesreće

11.10.2018. u 15:29
13
46
Mostarski svećenik don Damjan Raguž preminuo nakon saobraćajne nesreće
13
Mostarski svećenik don Damjan Raguž preminuo nakon saobraćajne nesreće
Svećenik don Damjan Raguž iz Mostara preminuo je dva dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede.
Nesreća se dogodila kod mostarske Katedrale 9. oktobra kada ga je udario motocikl. Prebačen je na Odjel za anesteziju i reanimaciju Univerzitetske kliničke bolnice Mostar gdje je dva puta operisan, ali je od povreda podlegao noćas nakon ponoći.

Don Raguž je rođen u Prenju u Trebinjskoj biskupiji, 12. jula 1943. godine. Kada je imao sedam mjeseci otac mu je nestao. Filozofsko-teološki fakultet završio je u Splitu, a 1973. godine zaredio ga je biskup Petar Čule u Prenju. Bio je u Splitskom sjemeništu, a potom su ga vratili u Hercegovinu.

Od 1975. do 1977. bio je kapelan u Gabeli, a do 1993. godine bio je župnik novoosnovane župe Gabela Polje gdje podiže župnu crkvu Presvetog Trojstva i župnu kuću te Filijalnu crkvu sv. Ane i Joakima u gabeoskim Crnićima.

Od 1993. godine prebačen je u Studence, a 16 godina kasnije u Rotimlje. Radio je za veliki broj vjerskih medija. U julu je penzionisan i smješten u Svećenićki dom u Mostaru.

Sveta misa bit će održana u petak, 12. oktobra, u 14:00 sati na groblju Trgovište u Prenju, nakon čega će biti sahranjen u porodičnoj grobnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: