Nagodba s Tužilaštvom HNK
3

Mostarac poznat po krađi zlatnih lančića sa žena osuđen na 11 mjeseci zatvora

M. N.
Foto: mip.ba
Foto: mip.ba
Općinski sud u Mostaru osudio je Admira Bislimija zvanog Ado na 11 mjeseci zatvora za tešku krađu koju je počinio 9. juna ove godine.

U kaznu zatvora uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 12. juna 2019. godine sve do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Bislimi je optužen da je 9. juna oko 10:15 sati u mostarskoj ulici Husnije Repca pratio svoju žrtvu S. K. do njenog ulaza na broju 13 gdje živi. Kada je krenula ući u ulaz, okrenula se prema optuženiku i pitala ga: "Hoćete li ući", a on je tada naglo uhvatio za zlatnu ogrlicu na vratu oštećene, jako povukao i strgnuo je.

Uzeo joj je i novčanik iz ruku te trčeći pobjegao u nepoznatnom pravcu. Žrtvi je pričinjena ukupna šteta u iznosu od 3.020 KM. Iz novčanika je uzeo novac, a dokumente bacio.

Bislimi je osuđen nakon što je priznao krivicu i nagodio se s Tužilaštvom HNK. On je od ranije poznat po vršenju ovakvih krivičnih djela koje je sam ili u društvu drugih osoba vršio na naročito opasan ili drzak način. Na meti su bile najčešće žene s čijih vratova je prisilno skidao i otuđivao zlatne lančiće, nanoseći im i lakše tjelesne povrede i psihičke traume.