Dokazalo tužilaštvo HNK
0

Mostarac osuđen na zatvorsku kaznu zbog višestrukih pljački po gradu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26. septembra 2023. godine, određen je jednomjesečni pritvor Saši O., zvanom "Buba" (45 ), iz Mostara, zbog višestrukih pljački po gradu.

Kako navode iz Kantonalnog tužilaštva, Saša O. se sumnjiči da je u periodu od 16.03.2023. godine do 29.08.2023. godine, sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist otuđivao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva.

On je kako se navodi počinio krivično djelo krađe na različitim lokalitetima u Mostaru na štetu objekata: trgovina "Hercegovina Promet", trgovina "Konzum" u TC "Mepas Mall", BC "G-Petrol" – Poslovna jedinica Mostar 2, BC "Hercegovina Promet", BC "Energo Petrol", TC "Bingo" - poslovnica broj: 246, TC "Bingo" - poslovnica broj: 254 i trgovina "Duga-tehna".

"Budući da je Saša O. višestruki povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Saši O. odredi iz razloga, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna. To je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom", navode iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Ističu da Kantonalno tužiteljstvo HNK u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.