Kiša olakšava posao
221

Mostar: Zbog opasnih plinskih boca uviđaj još nije počeo, o uzroku požara tek u narednim danima

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Još nema službenih infomacija o uzroku požara koji je potpuno uništio tržni centar "Bingo" na ulasku u Mostar.

Vatrogasci upozoravaju na plinske boce u objektu koje još uvijek predstavljaju prijetnju, a prvi radnici već dolaze da vide šta je ostalo od njihovog dojučerašnjeg radnog mjesta.

"Policija osigurava teren, ali on još uvijek nije dovoljno bezbjedan da naši ljudi krenu da rade uviđaj. Tako će biti sve dok su na licu mjesta vatrogasci i Civilna zaštita", kazao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Policija naravno želi izbjeći bilo kakve spekulacije oko uzroka požara, te će se prve informacije s njihove strane moći čuti eventualno za dva ili tri dana.

Kiša koja je krenula da pada mogla bi olakšati posao na potpunom gašenju požara te omogućiti policiji izlazak na samo mjesto požara.

Iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK kazali su nam da je sad sve u rukama vatrogasaca, te da oni nastoje požar potpuno privesti kraju.

Svi mostarski vatrogasci su cijelu noć gasili požar, a Patar Jurić, komandant Profesionalne vatrogasne jedinice noćas je kazao da je dojava o požaru došla u 20:09, a da je komandant na terenu već u 20:39 javio kako se požar neće moći ugasiti.

Desile su i dvije veće detonacije, a samo jedan radnik bio je dezorijentisan zbog dima, ali bez većih kasnijih posljedica.