Crna hronika
6

Mostar: Požar u ulici Maršala Tita, vatrogasci na terenu

Klix.ba
(Foto: Amar Džubur/Klix.ba)
U poslijepodnevnim satima u ulici Maršala Tita u Mostaru izbio je požar na objektu u kojem su nekada bili smješteni FK Velež i Savez samostalnih sindikata HNK.

O požaru je vatrogascima javljeno u 14 sati i 40 minuta, nakon čega su se pripadnici vatrogasne brigade u četiri vozila uputili na mjesto događaja.

Prema pisanju portala Starmo.ba, u blizini objekta na kojem je izbio požar zatekli su se direktor Veleža Sedin Tanović i glumac Lutkarskog pozorišta Mostar Serđo Radoš, koji su spasili život jednoj starijoj ženskoj osobi, tako što su ušli na sprat zgrade i, uprkos požaru koji je već bio dosta zahvatio objekt, izvukli ženu.

Saobraćaj je na Glavnoj ulici u potpunosti bio obustavljen, a policija je morala paukom ukloniti i vozila koja su bila parkirana ispred zgrade u plamenu.

Današnji događaj je još jedan primjer nebrige nadležnih o opremi i vozilima vatrogasaca, koji su ulagali nadljudske napore da obuzdaju vatrenu stihiju, ali im je, kako navedeni portal nezvanično saznaje, u jednom trenutku nestalo i vode.