Kantonalni sud
0

Mostar: Na uslovnoj kazni počinio razbojništa

FENA
Mostar
Mostar
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Mostar Mladen Jurišić odredio je jednomjesečni pritvor Darijanu Dujiću (1984) iz Mostara kojeg se sumnjiči za tri krivična djela razbojništva počinjena protekli mjesec dana na području Grada Mostara.

Kako se navodi u prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva Mostar, Dujića se sumnjiči da je počinio razbojništvo u kladionici "Premier" u Ulici kralja Timislava u Mostaru 27. septembra ove godine, odakle je, uz verbalne napade na blagajnicu, otuđio 50 maraka.

Također ga se sumnjiči da je 4. oktobra , u istoj ulici, na Starom igralištu upao u trgovinu gdje je razbijao inventar i tražio novac.

Dva dana kasnije u večernjim satima, Dujić je, po navodima Tužiteljstva, upao i u poslovnicu "Globtoura" u Dubrovačkoj ulici, gdje je metalnim predmetom zaprijetio uposlenici koja mu je, bojeći se za svoj život, dala 70 maraka.

Budući da u ovom predmetu predstoji provođenje istražnoga postupka i kako je iz do sad prikupljenog dokaznog materijala jasno da su predmetna djelo počinjena, sudija Jurišić smatrao je da su ispunjeni zakonski razlozi za određivanje pritvora.

Inače, Dujić je 1. avgusta ove godine uvjetno pušten na slobodu s izdržavanja četerogodišnje zatvorske kazne.