Potvrdio MUP HNK
0

Mostar: Maskirane osobe napale navijača Aston Ville, policija traga za njima

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Mostaru je danas napadnut navijač Aston Ville u Ulici maršala Tita kod djevojačke česme, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, engleski navijač je u 13:45 sati napad prijavio mostarskoj policiji.

"Kazao je da su ga na napale maskirane osobe, ali nije se znao izjasniti koliko je bilo napadača. Nema vidnih povreda, a policija je u potrazi za počiniocima", kazao je Marić za Klix.ba.

Ističe da policijske službe Hercegovačko–neretvanskog kantona danas u Mostaru djeluju u pojačanim kapacitetima prema planu koji je napravljen i koji se provodi zbog osiguranja utakmice između HŠK Zrinjski i Aston Ville.

Zbog susreta koji se večeras od 18:45 sati igra na stadionu pod Bijelim Brijegom između HŠK Zrinjski i Aston Ville u okviru UEFA Konferencijske lige, u Mostar su doputovali brojni navijači engleskog kluba kako bi sa tribina bodrili voljeni tim.

Inače, zbog ovog meča koji je ocijenjen najvećim nogometnim događajem na mostarskom stadionu, u najvećem gradu na Neretvi vlada posebna atmosfera, te se očekuju pune tribine navijači ova dva kluba.

Događaj će pratiti brojni domaći i strani mediji, a sva dešavanja uživo možete pratiti i na portalu Klix.ba.