Crna hronika
0

Mokro: Usmrćen pješak, počinilac pobjegao

FENA
Na dijelu magistralnog puta M-19 Ljubogošta-Sokolac, u mjestu Mokro, općina Pale, u blizini restorana "Magis", sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak Dušan Nešovski (1952.).

Nepoznata osoba koja je, najvjerovatnije, upravljala automobilom «golf 2», tamnoplave boje, krećući se iz pravca Sumbulovca prema Mokrom udarila je Nešovskog, nakon čega se s lica mjesta udaljila u pravcu Sumbulovca, odakle je i došla.

Tijelo poginulog je pronađeno u blizini spomenute saobraćajnice danas u prijepodnevnim satima, saopćio je CJB Istočno Sarajevo.

Po ovlaštenju i uz prisustvo dežurnog tužioca, pripadnici saobraćajne i kriminalističke policije i sudski vještak saobraćajne struke izvršili su uviđaj te s lica mjesta izuzeli tragove i dokaze koji će biti poslati na vještačenje.

Utvrđeno je da navedeno vozilo od udara u pješaka, ima oštećenje maske i branika, prednjeg vjetrobranskog stakla i brisača.

U toku je preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji na pronalasku vozila i osobe koja je izvršila ovo krivično djelo.

Mole se svi građani koji bilo šta znaju o ovoj saobraćajnoj nesreći, ili su primijetili vozilo s navedenim oštećenjima da se jave u nadležnu policijsku stanicu kako bi pomogli na pronalasku počinioca ovog krivičnog djela.