Crna hronika
0

Modriča: Otkriveni kradljivci biste teške 200 kilograma

FENA
Policija u Modriči uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su 20. augusta, sa pravoslavnog groblja u mjestu Dugo Polje, općina Modriča, ukrali nadgrobni spomenik, statuu vojnika poginulog u prethodnom ratu, saopćio je CJB Doboj.

Radi se o statui prelivenoj bronzom visine 180 cm i težine oko 200 kilograma.

Uhapšeni su A.B. (1980.) i S.M. (1986.), obojica iz Brčkog, N.M. (1974.) iz Bijeljine i Š.H. (1974.) iz Tuzle.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su navedene osobe izvršioci više krivičnih djela protiv imovine na području RS-a.

Nakon izvršene kriminalstičke obrade, oni su uz saglasnost tužioca, pušteni na slobodu, a protiv njih će, nakon dokumentovanja, Okružnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima teške krađe i povreda groba ili leša.

Kriminalistička policija Policijska stnica Modriča je, u saradnji s Policijskom upravom Zavidovići, 30. augusta ove godine, u Maglaju, Federacija BiH, izvršila pretres skladišta preduzeća koje se bavi otkupom sekundarnih sirovina i pronašla polupanu ukradenu statuu, težine 195 kg.

Nakon dokumentovanja, Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj protiv T.B. (1971.) iz Maglaja, radnika navedenog preduzeća, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo prikrivanje.