Pronađena i droga
57

Mladiću iz Sarajeva oduzet automobil jer je imao više od 5.000 KM neplaćenih kazni

A. L.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Sarajevski policajci jučer su oduzeli od vozača E.P. (27) automobil Alfa Romeo zbog neplaćenih kazni u visini od 5.160 KM.

On je zaustavljen u nedjelju oko 14:20 sati u Kasindolskoj ulici, općina Ilidža. Policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali njegovo vozilo koje je bilo bez registarskih oznaka. Izvršenim provjerama u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.160,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Prilikom zaustavljanja, 27-godišnjak je od sebe odbacio jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.