Uhapšeni sinoć
53

Mladići koji se terete za pokušaj ubistva u Sarajevu predati u nadležnost tužilaštva

Klix.ba
Trojica mladića nastanjenih u Sarajevu predata su u nadležnost Tužilaštva KS nakon što su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju sinoć u ulici Humska u Novom Sarajevu.

Sarajevski policajci uhapsili su sinoć u 21:20 sati L. Č., rođenog 2001. godine, A. Č., rođenog 2002. godine i S. G., rođenog 2002. godine, nastanjene u Sarajevu.

Trojica Sarajlija su uhapšeni nakon što su u 19:40 sati u ulici Humska muškarcu inicijala A. S. (1996.) iz Sarajeva oštrim predmetom nanesene teške tjelesne povrede.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Mladiću je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, a potom je prebačen na Klinički centar UNSA, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, a također je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja - nož.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Mladići su predati u nadležnost Tužilaštva KS nakon kriminalističke obrade u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.