Zalutali na planini
0

Mladići iz Herceg Novog pronađeni na Orjenu iznad Trebinja

SRNA
Trojica mladića iz Herceg Novog, koji su danas zalutali na planini Orjen, iznad Trebinja, među kojima je jedan povrijeđen, pronađeni su i u toku je njihova evakuacija prema Trebinju.

Član Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja Aleksandar Janković rekao je Srni da su mladići iz Herceg Novog jutros zalutali, te da se prilikom njihovog spuštanja sa planine kamen obrušio i polomio nogu jednom od njih.

Njih su nakon višesatne potrage pronašli članovi Planinarskog društva "Vučji zub“, Speleološkog društva "Zelena brda“ i Civilne zaštite Trebinje koji su se pridružili planinarima i vatrogascima iz Herceg Novog.

"Trojica mladića su nakon cjelodnevnog hodanja, ne znajući gdje se nalaze, u poslijepodnevnim satima pozvali planinare i vatrogasce iz Herceg Novog koji su ih tražili na crnogorskoj strani, međutim potraga je bila bezuspješna“, rekao je Janković.

On je dodao da su na osnovu oznaka zaključili da se nalaze na drugoj, trebinjskoj strani, nakon čega su se u potragu uključile spasilačke ekipe iz ovog grada.