Psihički problemi
103

Mladić uhapšen jer je fizički napadao migrante na ulici u Velikoj Kladuši

Piše: M. Ć.
Društvenim mrežema proširio se snimak iz Velike Kladuše na kojem se vidi kako jedna osoba nasrće i udara migrante na ulicama ovog grada. Iz MUP-a USK kazali su nam da se ovo desilo jučer u popodnevnim satima u blizini stare autobuske stanice, praktično u samom centru grada.

"Radi se o E. P. (1994.) iz Velike Kladuše i riječ je o osobi sa određenim psihičkim problemima. Pripadnici policije u Velikoj Kladuši su u proteklih nekoliko dana više puta intervenisali kada je riječ o dotičnoj osobi. Tačnije, 11. oktobra je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši i prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Dan kasnije ponovo je priveden zbog istog djela i još jednom prebačen u bolnicu", kazala nam je Galić.

Prema informacijama iz policije, jučer je E. P. izbačen iz jednog ugostiteljskog objekta nakon čega je počeo praviti probleme na ulici.

"Napadao je migrante i uz sebe imao nož. U tom trenutku nekoliko policajaca je nakon završetka službe primijetilo narušavanje javnog reda i mira te su odlučili intervenisati. Jedan od migranata je čak pružio pomoć našim službenicima kako bi se osumnjičenom oduzeo nož. Nakon toga on je lišen slobode i odveden na liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać", istakla je Galić.

S druge strane, iz MUP-a USK su istakli da se i među migrantskom populacijom bilježe sve češća narušavanja javnog reda i mira te različita krivična djela. U protekla 24 sata zabilježena su čak tri krivična djela i sva su zabilježena u Bihaću.