Odupirao se hapšenju
10

Mladić koji je nožem izbo majku u centru Tuzle smješten na psihijatriju

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Dvadesettrogodišnji Alen S. koji je u ponedjeljak u centru Tuzle nožem izbo svoju 42-godišnju majku inicijala A.D.A. smješten je u Klinici za psihijatriju Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) u Tuzli. Ova informacija za Klix.ba potvrđena je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).

Podsjetimo, Alen S. je u ponedjeljak oko 12 sati u jednom od kafića koji se nalazi na gradskom Korzu u Tuzli nožem izbo svoju 42-godišnju majku inicijala A.D.A.

Očevici tvrde da je nemilom događaju prethodila verbalna prepirka između žrtve i napadača, a koja je kulminirala upotrebom noža.

A.D.A. je s povredom potkoljenice prevezena u Kliniku za ortopediju i traumatologiju UKC-a u Tuzli odakle je nakon ukazivanja ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje, dok je Alen S. lišen slobode.

Kako saznajemo, mladić se uz povike odupirao hapšenju, ali su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK uspjeli savladati.

Iz Tužilaštva TK su istakli da za sada nije poznato da li će osumnjičenom biti određen pritvor, ali ni koje će mu krivično djelo biti stavljeno na teret, s obzirom da se još uvijek utvrđuju okolnosti koje su dovele do nemilog događaja.