Sarajevo
0

Mladić izboden u Velikom parku

FENA
Zavod za hitnu medicinsku pomoć u nedjelju u 01.08 sati obavijestio je Operativni centar MUPKS da se u tamo nalazi povrijeđena osoba koja tvrdi da su joj povrede nanesene nožem na lokalitetu Velikog parka, u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo.

Policijski službenici su konstatirali da se radi o J. G. (1987) iz Sarajeva. Prema izjavi dežurnog ljekara njemu su najvjerovatnije oštrim predmetom - nožem, nanesene teške tjelesne povrede opasne po život u predjelu glave, leđa i ramena.

Na mjestu događaja, gdje je odmah upućeno više patrola, nije bilo nikoga, a policijski službenici su u blizini fontane u Velikom parku uočili više tragova krvi, kao i više praznih boca od različitih alkoholnih pića.

U rasvjetljavanju događaja utvrđeno je da je J. G. sjedio na klupi u Velikom parku, u društvu još tri osobe. U njihovoj blizini nalazila se druga grupa mlađih osoba od koji je jedan mladić iz te grupe prišao djevojci koja je bila u društvu J. G., među njima je došlo do kraće prepirke, nakon čega je ovaj mladić šakom udario djevojku u glavu.

Nakon toga došlo je do tuče između J. G. i nepoznatog mladića, kome su se pridružila još dvojica iz njegove grupe kada su J. G. najvjerovatnije upotrebom noža nanesene teške povrede opasne po život.

Oko 02.35 uhapšen je maloljetni Č. A. (1992) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je on izvršilac ovog krivičnog djela, kao i K. K. (1989) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanja. U kući K. K. je pronađen nož kojim je izvršeno krivično djelo.