Ilidža
0

Mladić izboden u tuči, zadobio teške povrede

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U tuči koja se dogodila u subotu oko 00.30, na Ilidži u Sarajevu, teško je povrijeđen Š. A. On je izboden oštrim predmetom u predjelu grudnog koša, te je nakon ukazane lječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova dobili su dojavu, oko 00.30 sati, da je u ulici Fridriha Adolfa broj 11 došlo do narušavanja javnog reda i mira.

U tuči je teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobio 22-godišnji Š. A. iz Sanskog Mosta.

On je oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, izboden u predjelu desne strane grudnog koša, te su mu ljekari konstatovali krvarenja plućne maramice.

Kako je istakla Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, Š. A. je operisan i njegovo stanje je trenutno stabilno. Smješten je na Kliniku za torakalnu hirurgiju.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, jutros u 04.00 sati, lišili su slobode 22-godišnjeg Ć. S. iz Novog Pazara, državljanina Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da bi mogao biti doveden u vezu da izvršenjem kaznenog djela ubistva u pokušaju.

Ć. S. će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.