Crna hronika
0

Mladić iz Gruda motorom udario u auto i poginuo

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Stanko Šimić (27) iz Gruda poginuo je u noći sa petka na subotu u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-6 u mjestu Sovići, općina Grude, saopćeno iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Šimić je upravljao motociklom marke "yamaha" bh. registarskih oznaka, a do nesreće je došlo kada se vozač "forda mondeo" D. M. (40) iz Gorice pokušao s parkinga uključiti u saobraćaj na magistralnoj cesti. U tom trenutku je došlo do kontakta između tog motornog vozila i motocikla, a Šimić je zadobio teške povrede od kojih je podlegao.

Uviđaj su izvršili glavna kantonalna tužiteljica i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije i Odsjeka saobraćajne policije PU Grude.

Vozač Forda D. M. (40) lišen je slobode i priveden u službene prostorije, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je pušten na slobodu.

PU Grude u redovnom će postupku Kantonalnom tužiteljstvu podnijeti izviještaj protiv D. M. zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, tako što je oduzeo prvenstvo prolaza vozaču motocikla, a uslijed čega je došlo do nesreće sa smrtnom posljedicom.