{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Marić: Stevanović je okrutna osoba, nad njim se vrši kriminalistička obrada

A
15.3.2014. u 11:30
0
49
Mladen Marić: Stevanović je okrutna osoba, nad njim se vrši kriminalistička obrada
0
Mladen Marić: Stevanović je okrutna osoba, nad njim se vrši kriminalistička obrada
Željko Stevanović
Načelnik centra javne bezbjednosti Banja Luka Mladen Marić saopštio je da je u toku kriminalistička obrada nad Željkom Stevanovićem, za koga se sumnja da je 13. marta bacio bombu na autobus Autoprevoza od čega je smrtno stradao vozač Boro Topić.
Neposredno nakon hapšenja, ljekari hitne pomoći pregledali su osumnjičenog i utvrdili da je stabilnog zdravstvenog stanja.

Stevanović je lišen slobode neposredno pred ponoć 14. marta u ulici Ilije Garašanina u banjalučkom naselju Trapisti.

"On tokom lišavanja slobode nije pružao otpor, osim što je pokušao da hapšenje izbjegne bijegom. Kod sebe nije imao nikakvo oružje i bio je u istoj odjeći u kojoj je, prema svjedočenju očevidaca, bio u trenutku kada je izvršio bombaški napad", naveo je Marić.

Prema njegovim riječima, Stevanović nije imao pomagače i sve vrijeme kretao se na otvorenom prostoru, u blizini mjesta gdje stanuje njegova porodica i koje je bilo pod posebnim nadzorom policije tokom potrage.

Iako nije bilo eksplicitnog odgovora da li je osumnjičeni priznao zločin koji mu se stavlja na teret, prema izjavi Marića, riječ je o "veoma okrutnoj osobi koja je iznijela niz detalja o krivičnom djelu koje mu se stavlja na teret".

Nakon okončanja kriminalističke obrade Stevanović će biti predat okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Kako je riječ o psihičkom bolesniku, smatra Marić, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku, najvjerovatnije će nad njim biti izvršeno psihijatrijsko vještačenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: