Kantonalni sud u Tuzli
0

Mjesec dana pritvora živiničkoj sedmorci

Sarajevo-x.com
Kantonalni sud u Tuzli
Kantonalni sud u Tuzli
Kantonalni sud u Tuzli odredio je pritvor za sedam osoba koje se sumnjiče da su bludničili nad petnaestogodišnjom djevojčicom u Živinicama, koju su prethodno opijali i drogirali.

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Selmira Čelebića ( rođen 1987. godine, nastanjen u Živinicama), Sabahudina Mazića ( rođen 1983. godine, nastanjen u Živinicama), Armina Ibriševića (rođen 1989. godine, nastanjen u Živinicama), Asima Ferhatbegovića (rođen 1988. godine, nastanjen u Živinicama), Aldina Beširovića (rođen 1988. godine, nastanjen u Živinicama), Besima Hurića (rođen 1990. godine, nastanjen u Živinicama) i Eldara Klopića ( rođen 1990. godine, nastanjen u Živinicama), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo spolnog odnosa s nemoćnom osobom, nad petnaestogodišnjom maloljetnicom, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Za osumnjičenog Selmira Čelebića postoji osnovana sumnja da je osim pomenutog krivičnog djela počinio i silovanje te se sumnjiči za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a osumnjičeni Sabahudin Mazić i za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Radi nepostojanja zakonskih razloga nije stavljen prijedlog za određivanje pritvora za osobe sa inicijalima F. J, R. E i N. M.

Istraga je u toku.