{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Misteriozna smrt u Sarajevu: Šta se dogodilo Harisu Hidi?

26.8.2015. u 08:55
115
94
Misteriozna smrt u Sarajevu: Šta se dogodilo Harisu Hidi?
115
Misteriozna smrt u Sarajevu: Šta se dogodilo Harisu Hidi?
Foto: Ilustracija
Šta se zapravo dogodilo Harisu Hidi, dvadesetogodišnjem mladiću koji je proteklog petka u sarajevskoj ulici Bihaćka pronađen s povredama glave, još uvijek nije utvrđeno.
Naime, Hido je prošle sedmice uočen kako leži na cesti s povredama glave. Iako je u momentu njegovog pronalaska davao znake života, nešto kasnije je usljed zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu.

Kako je mladić zadobio pomenute povrede i da li je u ovom slučaju po srijedi napad na njega, samopovređivanje ili pak nesreća, prava je misterija.

Naime, u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu ovo djelo još uvijek nije kvalifikovano i kako nam je rečeno u ovoj instituciji očekuju se obdukcioni nalazi preminulog kako bi se ustanovilo o čemu se zapravo radi.

Hamza Žujo, sarajevski patolog koji je radio obdukciju, za Klix.ba je kazao kako mu nije dozvoljeno da govori o ovom slučaju.

"Po nalogu tužiteljice ne smijem govoriti o ovom obdukcionom nalazu", kazao je Žujo za Klix.ba.

Podsjećamo, policiji je u petak ujutro prijavljeno da je mladić s povredama glave uočen u ulici Bihaćka bb u neposrednoj blizini gradilišta. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, a povrijeđeni je prebačen na KUM, gdje je i preminuo oko devet sati ujutro.

Na mjestu uviđaja pronađena je crna torbica u kojoj su se nalazili lični dokumenti preminulog.

Po nalogu dežurnog Kantonalog tužioca tijelo Hide prevezeno je na prosekturu Bare, gdje je vještak sudske medicine izvršio obdukciju tijela preminulog.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: