Crna hronika
120

Mirza Hatić: Nisam nikoga opljačkao, konkurencija je platila da mi se ovo podmetne

Piše: E. F.
Mirza Hatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Hatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je uhapšen u ponedjeljak u popodnevnim satima zbog sumnje da je opljačkao gosta "Cassina", od kojeg je oteo 20.000 KM, Mirza Hatić će danas biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, gdje će ga saslušati postupajući tužilac.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva Kantona Sarajevo, kazavši kako je Hatić već predat u Kantonalno tužilaštvo te da će danas, nakon saslušanja, uslijediti i eventualna odluka o daljnjoj mjeri koja će se poduzeti prema njemu.

Podsjećamo, Hatića je sarajevska policija uhapsila nakon što je Č. M. prijavio kako su ga napala četiri razbojnika oko 16 sati u hodniku objekta “Cassino”, koji se nalazi u hotelu Holiday, ulica Franca Lehara.

Navodno, razbojnici su prijeteći pištoljima od njega oteli torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i prsten od bijelog zlata sa dijamantom, ukupne vrijednosti oko 20.000 KM, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su pronašli i uhapsili Mirzu Hatića (27) iz Sarajeva, a zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Međutim, Hatić je na saslušanju u policiji ustvrdio kako on nema veze sa ovim događajem.

Kazao je kako ga je određena osoba prijavila kao krivca te da je to platila njegova konkurencija.

"Kod mog branjenika nije pronađen ni novac, niti mobitel, kao ni prsten i negirao je da je imao bilo kakve veze sa cijelim događajem. Tužiocu je čak rekao ko ga je prijavio policiji i za koliko novca", kazao je za Klix.ba Omar Mehmedbašić, Hatićev branilac.

Podsjećamo, Hatić je policiji poznat po različitim krivičnim djelima, a u medije je dospio i nakon pokušaja da sruši krst na Zlatištu, ali i kasnijeg hvalisanja da ga je baš on srušio.

Alen Čengić, vlasnik objekta "Cassino", o cijelom slučaju je saznao iz medija, a ustvrdio je da je nemoguće da on ne zna šta se događa u njegovom objektu te da ne vjeruje da se pljačka dogodila.