{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirsad Subašić osuđen na 12 godina i 4 mjeseca zbog pogibije nastavnika Zlatana Handžića

20.6.2013. u 12:45
136
69
Mirsad Subašić osuđen na 12 godina i 4 mjeseca zbog pogibije nastavnika Zlatana Handžića
136
Mirsad Subašić osuđen na 12 godina i 4 mjeseca zbog pogibije nastavnika Zlatana Handžića
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirsad Subašić osuđen je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i 4 mjeseca zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Zlatan Handžić 26. maja 2012. godine.
Subašić je osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa i na šest mjeseci zbog krivičnog djela neukazivanja pomoći povrijeđenim osobama u saobraćajnoj nesreći. Sutkinja Dalida Burzić izrekla mu je jedinstvenu kaznu od 12 godina i 4 mjeseca. Subašiću je izrečena i zabrana upravljanja svim putničkim vozilima na pet godina nakon isteka kazne. Pritvor mu je produžen i može trajati još devet mjeseci. Oštećeni su upućeni na parnicu.

Sutkinja je rekla kako je nedopustivo da neko vozi tom brzinom u alkoholisanom stanju bez vozačke dozvole u prometnom djelu grada. Ona smatra da je kazna adekvatna bez obzira na godine osuđenog (18 gdoina u vrijeme nesreće) i činjenicu da mu je prekinuto školovanje.

Podsjećamo da je Subašić izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Skenderiji 26. maja u večernjim satima. On je u alkoholisanom stanju, bez vozačke dozvole napravio sudar u kojem je stradao Handžić, a teško povrijeđena njegova saputnica. Subašić je nakon nesreće pobjegao.

Handžić je bio nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: