|

Miro Šutalo, profesor i diler

Miro Šutalo, profesor i diler
0
S
Sarajevo-x.com
18.1.2011. u 23:59
25
komentara
0

dijeljenja
Miro Šutalo, profesor i diler Miro Šutalo
Miro Šutalo, profesor tjelesnog odgoja u Srednjoj školi u Stocu, u utorak je postigao sporazum s Tužilaštvom BiH, priznavši da je dilao drogu.
Učinio je to Šutalo kako bi dobio blažu kaznu, a sporazum u srijedu treba razmatrati Sud BiH, kako bi odlučio o konačnoj kazni za profesora Šutala. U vremenu poremećenih kriterija u kojem živimo više od deceniju i po, slučaj Mire Šutala je kap u moru nesvakidašnjih. I tipičan za našu zemlju.

U junu prošle godine zajedno sa Šutalom uhapšeno je još nekoliko osoba, njegovih saučesnika u prodaji droge, među kojima je bio i policajac iz Čapljine, Vedran Falak. Ljepota! Dileri među onima koji bi trebali hapsiti kriminalce i učiti našu djecu.

Iako su ovo drastični primjeri, vjerovatno nezamislivi u mnogim normalno uređenim državama, kod nas oni vjerovatno nikog previše ne čude, i to odavno. Ovakvim se "slučajevima", naime, možemo nadati sve dok nam bude važnije je li neko Hrvat, Bošnjak, Srbin (i ostali) nego to je li stručan, moralan i odgovara li poziciji na kojoj treba raditi.

Problematični profesor iz Stoca priznao dilanje droge

A, spomenimo (još jednom) i to, upravo je Miro Šutalo bio najgrlatiji u "odbrani" školskog dvorišta od "nenajavljenih novinara FTV-a", koji su u aprilu 2009. snimali dvorište škole u Stocu, s čijeg im je prozora zagalamio Šutalo, a potom izašao u dvorište priredivši im nesvakidašnji skeč. Kad već tad nije zaradio suspenziju, nadajmo se da barem sad hoće, doživotno.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...