Foča
0

Milomir Vuković ubio 84-godišnjeg oca

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Milomir Vuković (1955.), nastanjen u mjestu Tjentište ubio je oca Milana Vukovića (1924.).

Milomir Vuković je jučer u 08.10 sati prijavio Policijskoj stanici Foča da je u kupatilu kuće u kojoj živi njegov otac Milan pronašao njegovo beživotno tijelo.

Odmah nakon prijave, po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici kriminalističke policije i dežurni ljekar Doma zdravlja izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj, tokom kojeg je ljekar izrazio sumnju u pogledu nastanka smrti.

U Kliničko-bolničkom centru Foča izvršena je obdukcija kojom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem, odnosno zagušenjem, usljed višestrukih prijeloma rebara i dušnika.

Tokom vršenja uviđaja, policija je s lica mjesta i s tijela osumnjičenog, izuzela veliki broj materijalnih tragova i dokaza koji će biti predmet vještačenja, a koji ukazuju da je izvršilac ovog ubistva Milomir Vuković.

Istog dana, Milomir je lišen slobode nakon čega je, po naredbi Okružnog suda Trebinje, izvršeno poligrafiranje na koje je bio pozitivan kao izvršilac navedenog krivičnog djela.

Inače, radi se o osobi koja je policiji odranije poznato po vršenju krivičnih djela nasilja u porodici i po sukobima koje je imao s ocem, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Naime, Vuković je 2001. i 2007. godine bio osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog nasilja u porodici i nanošenja povreda svom ocu, a protiv njega je policija u ranijem periodu, iz istih razloga, podnijela i veliki broj prekršajnih prijava.

Vezani članci