|

Migranti u bihaćku bolnicu stigli sa frakturama i opekotinama

Migranti u bihaćku bolnicu stigli sa frakturama i opekotinama
12
D. Be.
1.6.2019. u 10:36
97
komentara
12

dijeljenja
Migranti u bihaćku bolnicu stigli sa frakturama i opekotinama Foto: Radio Velika Kladuša
Devetnaest migranata je primljeno u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću zbog povreda koje su zadobili tokom požara koji je rano jutros izbio u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši.
Kako saznajemo u bihaćku bolnicu je do 10 sati stiglo 19 migranata sa težim ili lakšim tjelesnim povredama.

"Pola ih je ostalo na daljnjoj hospitalizaciji, a među njima je i jedna osoba koja je zadobila teške tjelesne povrede", kazao je za Klix.ba dežurni ljekar.


Migranti su povrede zadobili najvećim dijelom zbog skakanja sa prozora u trenutku kada su bježali od vatrene stihije koja se širila prostorijama Mirala, koji služi kao privremeni dom za stotine osoba.

"Najviše ih je stiglo sa frakturom stopala ili potkloljenice, a uz to imamo povrede od opekotina ili frakture drugih dijelova tijela", dodali su iz bihaćke bolnice.Tokom požara je povrijeđeno ukupno 30 osoba. Jedanaest, koji nisu upućeni za Bihać, medicinska pomoć je pružena u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši.

Vatrogasci su i dalje na terenu i rade na lokalizovanju požara, nakon čega će se ući dublje u prostorije objekta kada će početi i policijski uviđaj pod nadzorom tužioca.

Informacija o eventualnim žrtvama za sada nema.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...