Još jedan incident
440

Migrant napao djevojke u Bihaću, zadobile lakše tjelesne povrede

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nepoznati migrant je u noći sa subote na nedjelju u centru Bihaća u blizini poslovnog objekta "Agram" napao Elmu Rekić i njenu sestru te im nanio lakše tjelesne povrede.

Elma Rekić je na svom Facebook profilu napisala da je, vraćajući se kući u društvu svoje sestre iz subotnjeg izlaska, doživjela napad.

"Po samom izlasku iz kluba 'Bistro' primijetile smo dvije nepoznate osobe kako nas prate, dva koraka iza nas. Dobacivali su i smijali se sve vrijeme. O čemu su razgovarali naravno da nismo znale, jer su govorili na samo njima poznatom jeziku. U strahu koji nas je obuzeo nismo znale kako da reagiramo pa smo odlučile stati kako bi oni prošli te smo usporile. Međutim, nastavili su i pratili nas kako bi na kraju sjeli na stepenice kod 'Djevojke s Une'", napisala je Rekić.

Ona je napisala da ih je prava nevolja zadesila tek na parkingu u centru Bihaća pored poslovnog objekta "Agram". Isti muškarac koji ih je pratio im je prišao sleđa, prvo je skočio na njenu sestru koju je oborio na pod. Tom prilikom je zadobila lakše tjelesne povrede.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Ja, onako prestravljena, ne razmišljajući i ne znajući šta nas je snašlo, skačem na njega, nadajući se da ću uspjeti spasiti sestru iz njegovih ruku. Međutim, tu i ja dobijam lakše tjelesne povrede. Bivaju nam otuđene lične stvari, tj. dva mobilna telefona i moja torbica. Zahvaljujući ljudima iz obližnjih lokala Flash i 35 te, naravno, brzoj intervenciji naše policije prošle smo dobro s obzirom na to kako se sve moglo završiti. Posebno hvala jednom momku koji je uspio uhvatiti tog monstruma i vratiti nam stvari koje nam je otuđio", piše Rekić na Facebooku.

Na samom kraju svog obraćanja javnosti putem Facebooka Elma Rekić se pita dokad će stanovnici Bihaća biti u strahu od migranata i sve češćih napada. Također, ona je uz svoju objavu priložila i fotografije nalaza kojima se utvrđuje da je dobila lakše tjelesne povrede.