Priveden u stanicu
1.6k

Migrant iz Afganistana fizički napao policajca u centru Bihaća

Dž. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Jedan migrant iz Afganistana uhapšen je jučer nakon što je fizički napao policijskog službenika u centru Bihaća, potvrđeno nam je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo u ulici Aleja Alije Izetbegovića kada je većoj grupi migranata prišao policajac, tražeći im na uvid dokumente i karticu prihvatnog centra.

"Policijski službenik prišao je grupi migranata obavio razgovor i tražio od njih da s upute u pravcu kampa. U blizini te grupe nalazila se još jedna grupa od trojice migranata od kojih je policijski službenik također tražio dokumente na uvid. Prilikom pokušaja identifikacije, jedan od migranata unio se u lice policajcu i počeo ga odgurivati tijelom. On je u tom trenutku odreagovao, odgurnuo ga od sebe, ali migrant je potom fizički nasrnuo na policajca", kazao nam je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a KS.

U nastavku incidenta policajac je uspio staviti migranta pod kontrolu, a na mjesto događaja pristigla je i druga policijska patrola. Migrant iz Afganistana priveden je u policijsku stanicu, a o ovom napadu obaviještena je i kantonalni tužilac.