{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Mevlid Jašarević na nosilima napustio KCUS

S
31.10.2011. u 14:31
31.10.2011. u 15:06
0
148
Mevlid Jašarević na nosilima napustio KCUS
0
Terorista Mevlid Jašarević na nosilima je napustio Kliniku za ortopediju KCUS-a, odakle je krenuo prema zgradi Suda BiH, gdje će u 15 sati biti održano ročište o određivanju pritvora.
Na Klinici za ortopediju je tokom izvođenja Jašarevića vladalo "opsadno stanje". Na samom ulazu stajala su dva do zuba naoružana specijalca sa "fantomkama" i šljemovima, a s automatskim puškama bili su i pripadnici Sudske policije BiH.

Prilikom izvođenja, Jašarević je bio smiren, blago podignute glave i uopće nije gledao prema brojnim policajcima, fotoreporterima i snimateljima. Na momente se činilo kao da osjeća nelagodu, te kako jedva čeka da se za njim zatvore vrata ambulantnih kola u koja je unesen. Nakon što je unesen, s njim je ostao i naoružani policajac, a ambulantna kola su u pratnji snaga SIPA-e u koloni napustila krug bolnice.

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana. Podsjećamo da je Jašarević u petak izveo teroristički napad na zgradu Američke ambasade u Sarajevu.

Tužiteljstvo BiH je zatražilo pritvor zbog opasnosti da bi Jašarević mogao pobjeći, sakriti dokaze, utjecati na svjedoke ili saučesnike, ali i sumnje da bi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: