Sarajevo
0

FOTO / Mehdo Muhović zbog reketa ubio dva muškarca i ženu

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Mehdo Muhović je danas oko 14. 30 sati u kući koja se nalazi u sarajevskoj ulici Dobrinjska na broju 64 iz vatrenog oružja ubio dva muškarca i ženu.

Muhović je u kući gdje se dogodilo ubistvo, kako saznajemo od komšija, stanovao već godinu dana kao podstanar. Ubijeni i ubica su se od ranije poznavali, a ubijeni su danas su došli kod Muhovića kući.

"U jednom momentu čuo sam kako Muhovićeva žena vrišti po ulici i govori 'ubiše mi Mehmeda'. Navodno, ubijeni su iz Užica i tražili su od Muhovića reket. Počeli su ga tući, a kada je žena istrčala vrišteći na ulicu, ubijeni su ga pustili bojeći se da neko od komšija ne uđe u kuću, a što je on, najvjerovatnije, iskoristio da uzme pištolj i ubije ih", kazao je jedan od komšija, dodajući da Muhović nikada ranije nije pravio probleme, a da je kuća u kojoj živi vlasništvo Muhovićevog rođaka koji je trenutno u Njemačkoj.

Prema riječima komšija nakon što je počinio ubistvo, Muhović je s pištoljem u ruci izašao vani i kazao 'ja sam ih sve ubio'.

"Ubrzo je došla policija, Muhović je predao pištolj i nije se opirao hapšenju, a po licu je imao modrice", kazao je komšija, dodajući da Muhović i njegova supruga imaju neku firmu ili boks na pijaci Stup, i da tu oboje rade.

Muhovićeva supruga je, koja prema riječima komšija u šoku i pod tabletama za smirenje, za vrijeme uviđaja bila kod komšinice.

Uviđaj na licu mjesta još uvijek je u toku, a imena preminulih nisu zvanično saopćena.