Informacija ministarstva
3

Među 14 poginulih u Makedoniji zasad nema identifikovanih državljana BiH

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 13. februara, na autoputu Skoplje Tetovo kod sela Laskarci, među 14 poginulih za sada nema identifikovanih državljana Bosne i Hercegovine, izjavio je za Fenu ministar savjetnik Nebojša Regoje, portparol Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Po njegovim riječima, privremeni otpravnik poslova BiH u Ambasadi BiH u Skoplju Jasmin Gagula je u stalnom kontaktu sa nadležnim istražnim organima u nastojanju da dobije najaktuelnije informacije u skladu sa tokom identifikacije.

Otpravnik poslova Gagula je i u kontaktu sa kolegama iz ambasada država regiona, iz zemalja za koje postoji mogućnost da su njihovi državljani bili putnici u autobusu, kako bi koordinirali aktivnosti i razmijenili informacije.

Za sada se niko od naših državljana nije obratio Ambasadi BiH u Skoplju sa zahtjevom za pomoć, a osoblje ambasade će nastojati da našu javnost obavijesti o svim eventualnm novim informacijama vezanim za državljane BiH, te pruži konzularnu pomoć našim državljanima, ukoliko se za to ukaže potreba, istakao je Regoje.

"Koristim ovu priliku da uime Ministarstva vanjskih poslova BiH izrazim nadu da se broj poginulih neće dalje povećavati, te da da svim članovima porodica nastradalih uputim izraze saučešća, a da povrijeđenim poželim brzi oporavak", rekao je Regoje za Fenu.