Ostali učenici dobro
1.3k

Maturant iz Sarajeva preminuo na ekskurziji u Pragu

Klix.ba
Foto: Blesk.cz
Foto: Blesk.cz
Maturant Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju s Ilidže preminuo je na ekskurziji u Pragu, potvrdili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

"Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je informirano da je 10. juna oko 20:30 sati na maturalnoj ekskurziji učenika III razreda Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža, u tragičnom događaju u Pragu, Republika Češka, smrtno stradao 18-godišnji učenik A. M. Ostali učenici su dobro, pod nadzorom školskog pedagoga i vratit će se kući kada se za to ostvare uvjeti", navode iz Vlade KS.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u stalnom je kontaktu s vodičima puta, agencijom i Ambasadom Bosne i Hercegovine u Republici Češkoj.

Foto: Blesk.cz
Foto: Blesk.cz

Članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo izražavaju duboko saučešće roditeljima tragično nastradalog mladića.

Prema informacijama iz čeških medija, mladić je počinio samoubistvo skočivši s četvrtog sprata hotela. U izvještaju policije u Pragu navodi se kako se ovaj incident desio u ulici U. Sluncove kada je mladić skočio sa četvrtog sprata hotela u kojem su bili smješteni maturanti na ekskurziji.