Crna hronika
11

Maskirani Visočani uz prijetnju pištoljem opljačkali benzinsku pumpu u Kaknju

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na području Visokog policijski službenici danas su slobode lišili tri osobe koje se dovode u vezu sa razbojništvom benzinske pumpe "Delta Petrol", koje se dogodilo protekle noći oko 21 sat u mjestu Čatići, općina Kakanj.

Policijski službenici su u Visokom slobode lišili H. A. (21), M. E. (19), te S. H. (19) koji se sumnjiče da su u ponedjeljak 21. aprila, oko 21 sat, maskirani i uz prijetnju pištolja i noža od radnika benzinske pumpe "Delta Petrol" otuđili određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Prilikom kriminalističke obrade nad trojicom osumnjičenih, pronađen je pištolj i dio novca koji je otuđen prilikom razbojništva, a u toku su i aktivnosti na pronalasku i oduzimanju odjeće koju su izvršioci ovog krivičnog djela koristili. Također, došlo se i do saznanja da su H. A, M. E, i S. H. u proteklom periodu na području Visokog izvršili više razbojništva.

Iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK saopćeno je da će prijavljeni Visočani sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.