Crna hronika
0

Maskirani razbojnici ukrali veću količinu novca iz pošte u Banjoj Luci

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri zasad nepoznate osobe izvršile su jutros razbojništvo pošti u banjalučkom naselju Šargovac te ukrali veću količinu novca.

Razbojništvo je izvršeno oko 8.00 sati. Razbojnici su bili maskirani, a novac od radnika pošte oteli su uz prijetnju automatskim puškama, a potom se udaljili u nepoznatom pravcu.

Zajedno s policijom uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Goran Rakić, koji je naredio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na pronalasku počinilaca i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Istraga je u toku, potvrđeno je iz tog tužilaštva.

Objekti pošta u RS-u i ranije su bili na meti razbojnika, posebno kada se vrši isplata penzija. U februaru je tokom isplate penzija, u mjestu Donji Orlovci u Prijedoru, ubijeni poštar Draško Vidović (42).

Iz Pošta RS su tada tvrdili da su učinili sve da povećaju sigurnost zaposlenih, te su apelirali na institucije koje rade isplatu putem pošt“, da ne vrše najavu kada počinju isplata penzija, jer time direktno ugrožavaju živote zaposlenih.

Međutim, iako najave više nema, nije teško saznati kada počinje isplata penzija.