Laktaši
0

Maskirani razbojnici iz Hypo banke odnijeli više od 70.000 KM

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Maskirani razbojnici ukrali su više od 70.000 KM iz poslovnice Hypo Alpe Adria banke u Trnu kod Laktaša.

Policija sumnja da su pljačku banke vrlo lako mogla izvršiti dvojica bjegunaca, Siniša Šakić i Aleksandar Babić, koji su u bjekstvu još od marta i revolveraškog obračuna sa grupom Slaviše Ćuluma u banjalučkom naselju Lauš, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

"Te informacije su za sada pretpostavke, ali će sve okolnosti biti poznate nakon detaljne istrage", dodao je izvor lista. 

Nakon uviđaja policija je utvrdila da je iz Poslovnice banke nestalo najmanje 70.000 KM. "Novac je još na brojanju, ali ono što je poznato jeste da je iz opljačkane Poslovnice dan prije pljačke otpremljena veća suma novca, koja je položena u glavni trezor Hypo banke, tako da je u Poslovnici ostalo oko 70.000 KM" pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Policija je utvrdila da su razbojnici u pljački banke koristili "audi" koji je ukraden u ponedjeljak oko 22.00 časa sa parkinga preduzeća "Standard", a vlasništvo je lica I.T. iz Ilove.

Četiri nepoznata maskirana razbojnika juče su  u Ulici cara Dušana u Trnu uz prijetnju pištoljem od radnika banke ukrali neutvrđenu količinu novca.