Crna hronika
593

Maskirane osobe napale učesnike Festivala queer filma u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nekoliko maskiranih osoba upalo je danas u prostorije Art kina Kriterion u Sarajevu, gdje se održava Međunarodni festival queer filma "Merlinka".

Kako nam je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno, maskirani muškaraci su upali u prostorije Kriteriona te su fizički nasrnuli na prisutne. Incident se dogodio nešto iza 15 sati. Prema trenutno dostupnim informacijama događaji planirani za danas su otkazani.

Tri osobe su zadobile lakše povrede, jedna od njih je odbila ljekarsku pomoć, a druge dvije su zbrinute u Klinici urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Koševo. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo obavili su uviđaj.

Glasnogovonica Kliničkog centra Biljana Jandrić izjavila je za Anadoliju da su u KUM primljene dvije osobe inicijala S. D. (1977.) i P. A. (1978.).

''Osoba S. D. zadobila je kontuzije lica i upućena je na konsultacije i vjerovatno će biti puštena kući. Osoba P. A. je, također, zadobila povrede glave i već je puštena kući. Riječ je o lakšim povredama'', rekla je Jandrić.

U MUP-u za Klix.ba kažu kako je utvrđeno da je u Kriterion ušla grupa od 10 maskiranih osoba sa kapama i šalovima preko lica i zanjima se trenutno traga.