Crna hronika
0

Marici Ćulum godina zatvora zbog trgovine drogom

FENA
Trećestepeno vijeće Apelacionog odjeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, donijelo je i otpremilo trećestepenu presudu u predmetu Marica Ćulum, kojom se odbijaju kao neosnovane žalbe branilaca optužene Ćulum izjavljenje protiv drugostepene presude, dok se djelimično uvažava žalba Tužilaštva BiH, te se drugostepena presuda preinačava u dijelu odluke o kazni, tako da se Marica Ćulum, za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama, za koje je navedenom presudom oglašena krivom, osuđuje na kaznu zatvora od jedne godine.

Presudom Suda BiH od 1. decembra 2011., nakon održanog pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH, optužena Marica Ćulum oglašena je krivom za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama te osuđena na kaznu zatvora od pet mjeseci.

Budući da je optužena u prvostepenom postupku oslobođena od optužbe da je počinila krivično djelo za koje se optužnicom Tužilaštva BiH tereti, protiv drugostepene presude dozvoljena je žalba, saopćeno je iz Suda BiH.