Dobro veče, Sarajevo
0

Maloljetnik ranjen u pucnjavi, napadači uhapšeni

Piše: T. Sekulić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Maloljetni D. A. (1994) teško je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila u poslijepodnevnim satima u sarajevskoj općini Novi Grad. Na njega je, kako saznajemo, pucao H. M. (1992) iz Sarajeva, a u pucnjavi je učestvovao i B. H. (1989). Brzom reakcijom policije obojica napadača su pronađena i lišena slobode, saznaje Sarajevo-x.com.

"Policija je obavještena da je u 15.50 sati u ulici Alibega Firdusa, u općini Novi Grad, došlo do pucnjave. Teško je povrijeđen maloljetni D. A.", potvrdio je za Sarajevo-x.com glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Kako smo saznali, nakon pucnjave H. M., za kojeg se osnovano sumnja da je pucao u D. A., i B. H. koji je učestvovao u pucnjavi, pobjegli su s mjesta događaja, ali su brzom reakcijom policije pronađeni i lišeni slobode. Također, pronađen je i pištolj iz kojeg je najvjerovatnije pucano.

"Maloljetni D. A. primljen je u Kliniku urgentne medicine u 16.25 minuta. Konstatovana mu je prostrelna rana lijeve natkoljenice i potkoljenice, te povrede krvnih sudova. Upućen je u Kliniku za kardiovaskularnu hirurgiju", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Policija MUP-a KS obavila je uviđaj i u toku je saslušanje osumnjičenih. Prema nezvaničnim informacijama, u maloljetnika je pucao 19-godišnji Mirel Haziri.