Tomislavgrad
0

Maloljetnik povrijeđen u eksploziji ručne bombe

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Teško je ozlijeđen 17-godišnji V.V. iz mjesta Kolo (Tomislavgrad) od eksplozije ručne bombe koju je sam aktivirao, izjavio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegbosanskog kantona Ivica Vrdoljak.

On je naveo da je maloljetnik u podrumu porodične kuće pronašao detonator bombe koji je aktivirao, uslijed čega je zadobio teške povrede pa je smješten u Kantonalnoj bolnici "Fra Mihovil Sučić" u Livnu.

Vrdoljak je rekao da je maloljetnik od eksplozije zadobio teže povrede šake, što je policiji saopćio dežurni liječnik Doma zdravlja u Tomislavgradu, gdje je dječaku ukazana prva pomoć.

"Očevidom na mjestu događaja policija je utvrdila da se u podrumu porodične kuće nalaze dvije-tri ručne bombe kojima su odvojeni upaljači, odnosno detonatori, a to je učinio otac povrijeđenog dječaka prije nekoliko godina", pojasnio je Vrdoljak i dodao da je do aktiviranja jednog od detonatora ručne bombe došlo najvjerojatnije u igri.

Ponovno je uputio apel građanima HBK-a koji posjeduju nelegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva ostala iz rata da to oružje i sredstva anonimno i bez sankcija prijave i predaju policiji, jer predstavljaju stalnu opasnost za one koji ih drže u kućama, garažama, podrumima ili na drugim mjestima.