U Sarajevu ništa novo
0

Maloljetnik nožem pokušao ubiti drugog maloljetnika

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području opštine Ilidža sinoć se desio novi incident u kojem je nožem teško povrijeđen maloljetni H. O rođen u Njemačkoj 1994. godine. Njega je nožem ubo također maloljetni S. R, rođen u Italiji 1993. godine.

"Sinoć u u 21.30 sati, službenici policije Četvrte Policijske uprave uhapsili su maloljetnog S.R, rođenog 1993. godine u Italiji, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

S. R. je sinoć oko 21 sat, u ulici Plandište, opšina Ilidža, ubodom oštrim predmetom nanio teške tjelesne povrede maloljetnom H.O, rođen 1994. godine u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu.

"On je na KCUS stigao u 22.45 sati. On je uboden nožem u prednjem dijelu vrata i sinoć je operisan. Trenutno je smješten na Kliniku za otorinolaringologiju i njegovi vitalni parametri su stabilni", rekla je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

O incidentu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U neposrednoj blizini mjesta događaja pronađen je i izuzet jedan nož.

Maloljetni S.R. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a službenici policije rade na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.