Crna hronika
0

Maloljetnik koji je aktivirao bombu će biti predat Tužilaštvu

SRNA
Banja Luka
Banja Luka
Nakon završene kriminalističke obrade, maloljetni D.N. (17) koji je aktivirao ručnu bombu u Banjaluci, od čije eksplozije su povrijeđena šestorica mladića, biće predat Okružnom tužilaštvu Banjaluka na dalje postupanje, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Gospa Arsenović.

D.N. će biti predat tužilaštvu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Sedamnaestogodišnjak je priveden juče zbog sumnje da je u nedjelju uveče aktivirao ručnu bombu, a prema prema prvim informacijama u trentku incidenta bio je pod dejstvom alkohola. 

U ovom incidentu povrijeđeni su Aleksandar Benović (19), Slaven Kerezović (20), Goran Vukojević (17), Davor Duduk (20), Haris Smajić (21) i Danijel Milašinović (19), a neki od njih su od ranije poznati policiji zbog činjenja krivičnih djela.
            
U nedjelju, 20. decembra, oko 22.30 sati CJB Banjaluka prijavljeno je da je nepoznato lice aktiviralo eksplozivnu napravu u banjalučkoj Ulici Marije Bursać.
    
Radnici sektora Kriminalističke policije uviđajem su utvrdili da je nepoznato lice aktiviralo eksplozivnu napravu, najvjerovatnije ručnu bombu, od čije je detonacije povrijeđeno šest lica i oštećena su tri automobila parkirana u neposrednoj blizini.