Teslić
0

Maloljetnici pokušali da ubiju čovjeka

SRNA
Teslić (Foto: Teslic.ba)
Teslić (Foto: Teslic.ba)
Teslićka policija podnijela je izvještaj tužilaštvu protiv trojice maloljetnika iz opštine Teslić zbog sumnje da su pokušali da ubiju pedesetsedmogodišeg M.T. iz Bijelog Bučja, saopšteno je danas iz dobojske policije.

Izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj podnesen je protiv maloljetnika, čiji su inicijali R.Đ. (16) iz Mladikovina, N.C. (16) iz Bijelog Bučja i S.V. (17) iz Blatnice.

Oni su 28. marta radi sticanja protivpravne imovinske koristi, prema prethodnom dogovoru, oko 20.00 časa došli do kuće u vlasništvu M.T. u zaseoku Paline na Bijelom Bučju, gdje je maloljetni R.Đ. kroz zatvoren prozor u prizemlju kuće nanišanio i iz puške ispalio metak u pravcu M.T. koji je ležao na kauču i čitao knjigu. Od ispaljenog hica M.T. je teško povrijeđen u rame i zbrinut u dobojskoj bolnici. 

Nakon što se u kući i ispred kuće upalilo svjetlo, maloljetni delikventi odustali su od plana i u obližnji žbun sakrili pušku, a čahuru, koju su prethodno izvadili iz puške, bacili u rijeku Usoru.

Drugoprijavljeni maloljetnik N.C. se nakon nekoliko dana vratio i uzeo pušku, koju je, nakon što je podrezao kundak, poklonio svom rođaku, a ovaj ju je nakon izvjesnog vremena prodao, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj. 

Pripadnici Policijske stanice Teslić pronašli su i izuzeli pušku, za koju je utvrđeno da potiče iz krivičnog djela krađe, a koju je R.Đ. otuđio iz pomoćnog objekta vlasništvo Z.D. iz Mladikovina.  

Nad maljetnicima  je obavljena kriminalistička obrada u prisustvu roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad Teslić.