{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maloljetnici od vršnjaka iznudili pištolj, zlato i novac

S
20.10.2011. u 12:32
0
7
Maloljetnici od vršnjaka iznudili pištolj, zlato i novac
0
Maloljetnici od vršnjaka iznudili pištolj, zlato i novac
Foto: Ilustracija
Policija na Palama rasvijetlila je slučaj u kojem su dva maloljetnika od vršnjaka iznudili pištolj, zlato i novac, a jedna osoba je uhapšena, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
Četrnaestogodišnji maloljetnik juče je u prisustvu roditelja prijavio policiji na Palama da su ga dva maloljetnika ozbiljnom prijetnjom prinudila da im da očev pištolj i zlatni nakit težine oko 24 grama, te da im istog dana mora predati 128 KM.

Nakon te prijave, policija je po ovlaštenju tužioca izašla na mjesto događaja i zatekla dvije maloljetne osobe od 15 i 16 godina prilikom primopredaje novca. Maloljetni iznuđivači pozvani su u službene prostorije i u prisustvu roditelja priznali su krivično djelo.

Oni su naveli da su pištolj prodali M.P, a zlatni nakit jednoj zlatari u Sarajevu gdje ih je odvezao B.P. koji je zbog toga pozvan u službene prostorije u svojstvu osumnjičenog za pomaganje. Zbog sumnji za prikrivanje, te bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti predmet koji potiče iz krivičnog djela, M.P. je uhapšen.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: