Crna hronika
0

Maloljetnici izradili i distribuirali falsifikovane novčanice

FENA
Policija u Trebinju je na osnovu operativnih saznanja da su se na tom području posljednjih dana pojavile falsifikovane novčanice u apoenima od pet, 10 i 20 KM, identifikovala 11 maloljetnika za koje postoje osnovi sumnje da su bili uključeni u distribuciju falsifikovanih novčanica.

Od jednog maloljetnika oduzete su četiri falsifikovane novčanice u apoenu od 20 KM, a za jednog od identifikovanih postoje osnovi sumnje da je izradio falsifikovane novčanice.

Na osnovu konsultacija s Tužilaštvom BiH i sudijom za prethodni postupak Suda BiH, kriminalistička policija ovog centra izvršila je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi maloljetnik Ž.Ć., koji se dovodi u vezu s izradom novčanica.

Oduzeti su predmeti za koje se sumnja da su služili za izradu falsifikovanih novčanica i jedna falsifikovana novčanica u apoenu od 10 KM.

Protiv svih maloljetnika, kako maloljetnika za koje postoje osnovi sumnje da je vršio izradu falsifikovanih novčanica, tako i maloljetnika za koje postoje osnovi sumnje da su vršili distribuciju falsifikovanih novčanica, danas je Tužilaštvu BiH podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje novca.

Protiv trojice je pored osnovnog djela krivotvorenje novca, podnesen izvještaj i zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.