MUP HNK
0

Maloljetnici iz Mostara pušteni kućama

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Maloljetnici privredeni tokom sukoba u Mostaru nakon utakmice fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Engleske pušteni su kući poslije saslušanja, dok će se danas odlučivati o pritvoru za pet punoljetnih lica, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

Šest policajaca i tri huligana povrijeđena su sinoć u sukobu koji je izbio u Mostaru, nakon utakmice fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Engleske.

Osam huligana je uhapšeno, a policija je bila primorana da upotrijebi suzavac da bi spriječila da sukob izmakne kontroli.  Slobode su lišeni maloljetni Ž.S. (1991), I.Š. (1993), I.G. (1992), te Toni T. (1988), Danijel Ć. (1985) , Marko K. (1991), Mile G. (1989) i Marko M. , svi iz Mostara.

Sukob je počeo  sinoć oko 23.00 sata  kada je grupa navijača   u Ulici kralja Petra Krešimira Četvrtog zasula   policajce  kamenjem, flašama  i drugih tvrdim predmetima,  potvrdio je  Bošnjak.  

Prema njegovim riječima,  nakon naredbe da se grupa razbije, navijači su potisnuti do Tržnog centra "Merkator",   gdje su  huligani  porazbijali  nekoliko stakala i fasadnih ploča.  

"Pošto je prijetilio da će se sukob izmaći kontroli, upotrijebljen je suzavac", rekao je Bošnjak.

 Grupa je razbijena, nakon što je bačen suzavac, a javni red i mir  ponovo je uspostavljen. U sukobu je povrijeđeno šest policajaca, od kojih jedan teže, tri huligana, a   oštećeno jedno policijsko vozilo. 
"Osam osoba je uhapšeno, od kojih   tri maloljetnika. Sarađujemo sa tužilaštvom i oni će biti procesuirani zbog rušenja javnog reda i mira, a nakon što kompletiramo izvještaj, očekujemo da će se broj privedenih u toku dana povećati",  rekao je Bošnjak.