Crna hronika
13

Maloljetnici autom udarili u drvo, jedan poginuo, dvojici se bore za život

FENA
Kantonalna bolnica u Livnu
Kantonalna bolnica u Livnu
Uslijed slijetanja vozila s kolnika i udaranja u stablo jedna maloljetna osoba je smrtno stradala, dok su dvije maloljetne osobe dobile teške tjelesne povrede i životno su ugroženi.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Livanjskog kantona Ivice Vrdoljaka , sinoć oko 18 sati na lokalnoj cesti Mandino selo – Crvenice u mjestu Borčani kod Tomislavgrada došlo je do slijetanja vozila Golf 4 bh. registracijskih oznaka sa kolnika i udaranja u stablo kojim je upravljao maloljetnik 17-godišnji A.K.

U trenutku udara u vozilu su se nalazile još dvije maloljetne osobe od kojih je suvozač 16-godišnji P.R , smrtno stradao dok su spomenuti vozač i treći suputnik 16-godišnji M.R, zadobili teške tjelesne povrede.

Povrijeđeni, inače svi iz istog mjesta, Omolja kod Tomislavgrada, su vozilom hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja u Tomislavgradu gdje im je ukazana prva pomoć nakon čega su zbog težine povreda P.R i M.R hitno prebačeni u Kantonalnu bolnicu u Livno a dalje prema KBC Split gdje se liječnici bore za njihove živote.

Tijelo smrtno stradalog maloljetnika P.R se nalazi u mrtvačnici Doma zdravlja u Tomislavgradu, a tokom dana zakazana je i obdukcija koju je naložio kantonalni tužilac koji je sa djelatnicima PU Tomislavgrad sinoć obavio uviđaj na mjestu nesreće.