{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majka: Učinit ću sve da pedofil bude sklonjen što dalje od škole

S
24.3.2012. u 15:26
0
0
Majka: Učinit ću sve da pedofil bude sklonjen što dalje od škole
0
Sarajevska policija napustila je nešto iza 14:00 sati prostor ispred stana pedofila na Otoci, u ulici Žrtava fašizma, nakon što od Tužilaštva KS nisu dobili nalog da nasilno uđu u njegov stan.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Policajci su tu došli oko 12 sati po pozivu građanke, koja ih je obavijestila da već mjesecima pedofil svakodnevno masturbira na balkonu uz ulicu kojom djeca idu u obližnju osnovnu školu. Kao što se dešavalo već nekoliko puta dosad, policajci su kucali na vrata, ali se pedofil zaključao i primirio u stanu, te su bili primorani otići, jer nisu imali valjan nalog.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Jasmina Omićević ranije danas je za naš portal potvrdila da nema zakonskog osnova da se ovom muškarcu nasilno uđe u stan, te da će Tužilaštvo pokušati naći načina da policajci stupe u kontakt s njim i saslušaju ga. Ovakva situacija zasigurno neće umiriti roditelje čija djeca idu u obližnju osnovnu školu. Majka čije dijete ide u ovu školu, a koja nam je poslala fotografije pedofila na balkonu, za Sarajevo-x.com je rekla da će ona, bilo kao pojedinac ili zajedno s ostalim roditeljima, učiniti sve što može kako bi nadležni maknuli pedofila što dalje od škole, jer mu tu nije mjesto.

"U razgovoru s komšijama i ostalim roditeljima danas sam saznala da ovo traje već godinama. Ja sam prvi put zvala policiju u novembru prošle godine i tada se desilo isto što i danas, on je ostao zaključan u stanu i policajci su morali otići. Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju. Učinila sam to opet prije dva dana, ali je i tad rezultat bio isti kao i danas. Ipak, ja vam moram reći da na ovome neće ostati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da on bude maknut iz tog stana, jer mu tu nije mjesto. Podnijet ću i tužbu i krivičnu prijavu i iskoristiti sva legalna prava kako bi se riješio ovaj problem", kazala je za Sarajevo-x.com majka djevojčice koja tuda ide u školu.

Kako smo nezvanično saznali, policija je ranije u dva navrata odvodila ovog muškarca na Psihijatriju, gdje je on, prema zakonskoj proceduri, ostajao najviše dva mjeseca, nakon čega bi se vraćao u svoj stan iz kojeg bi onda opet izlazio i masturbirao na balkonu naočigled osnovaca. Tužilaštvo se danas aktivnije uključilo u ovaj slučaj i kako su najavili, u saradnji s policijom će raditi na njegovom rješavanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: