Dva dana nakon hapšenja
0

Majka tuzlanskog pedofila izvršila samoubistvo

Sarajevo-x.com
Tuzla
Tuzla
Nakon što je javnost šokirala informacija da je u tuzlansku bolnicu primljena 12-godišnja djevojčica koja je željela izvršiti abortus, priča je dobila tragični epilog.

Naime, dva dana nakon što je pritvoren 21-godišnji S.K. s kojim je djevojčica zatrudnjela, njegova majka je izvršila samoubistvo. Pretpostavlja se da je motiv samoubistva hapšenje i pritvaranje njenog sina zbog spolnog odnosa sa djevojčicom starom 12 godina.

Njeno tijelo je pronađeno u podrumu zgrade u kojoj je živjela, a prema informacijama bila je odlučna u namjeri da se ubije, jer se i noć ranije pokušala objesiti, ali je spašena.

"Ono što mogu reći je da se u ovom slučaju nesporno radi o samoubistvu te da je ta žena i noć ranije pokušala izvršiti suicid", kazao je dežurni kantonalni tužilac Hajrudin Mujanović, prenose tuzlanski portali.

Uhapšeni S.K. se branio činjenicom da je djevojčica dobrovoljna pristala na seks, ali ga to ne oslobađa krivične odgovornosti, s obzirom da je prema važećem zakonu osoba od 12 godina dijete. Njemu je sudija za prethodno saslušanje tuzlanskog Kantonalnog suda odredio jednomjesečni pritvor.